Önkormányzati beruházás: megkezdődött Dunakeszi főterének építése

0
0Városi rendezvények megtartására is alkalmas főteret alakítanak ki a dunakeszi polgármesteri hivatal környezetében; a közel félmilliárd forintba kerülő projekt alapkövét csütörtökön tették le – tájékoztatta az önkormányzat szóvivője az MTI-t.Szabó Katalin elmondta, hogy a 40 ezer lakosú Dunakeszin – ahol nagyon sok fiatal, illetve kisgyermekes család él – régi igény teljesül a közösségi találkahelyül is szolgáló főtér megépítésével. A tervek szerint a városháza előtti Dózsa György tér, a hozzá kapcsolódó kis utcák, valamint a Szent Mihály templom előtti tér egybekapcsolásával alakítanak ki egy összefüggő területet padokkal, pihenőhelyekkel, növényekkel, különleges elemekkel.
A szóvivő közlése szerint a térburkolatba például koncentrikus körökben olyan csíkokat helyeznek el, melyekben a város szempontjából fontos dátumokat, eseményeket tüntetik fel. “Kiolvasható” lesz egyebek mellett IV. Béla adománylevelének, vagy Dunakeszi várossá válásának időpontja. Az egyedi megoldással az idelátogatók számára még érdekesebbé kívánják tenni a főteret, de a helyiek összetartozásának erősítése is cél – jegyezte meg Szabó Katalin.
Az új belváros további érdekességének szánják a tér közepére tervezett víz architektúrán kívül azt a látványpárásító berendezést, amely különleges mikroklímát biztosít majd a területnek.
A főtér építésére 444 millió forintot költ az önkormányzat. Noha az első ütemben elkészülő Dózsa György tér avatását szeptember 20-ára tervezik, augusztus 20-án már itt tartanák az István, a király részleteit bemutató szabadtéri előadást.
A most megkezdett építkezés idején a környéken forgalomkorlátozások lesznek – tette hozzá a szóvivő.htm \ gte

MTI 2014. június 19., csütörtök 18:52

Önkormányzati beruházás: megkezdődött Dunakeszi főterének építése
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!