Kövér László: befogadni annyit jelent, mint esélyt adni másoknak

0
0Budapest, 2014. március 13., csütörtök (MTI) – Befogadni annyit jelent, mint esélyt adni másoknak arra, hogy a társadalom értékes, öntudatos, magukról gondoskodni tudó polgáraivá válhassanak – hangoztatta az Országgyűlés elnöke, amikor csütörtökön a Parlamentben átadta a Befogadó magyar település díjakat és a tehetséges értelmi fogyatékos fiatalok elismerésére létrehozott Göllesz Viktor-ösztöndíjakat.

Kövér László a fogyatékossággal élő emberek esélyegyelőségéért alapított díjak ünnepélyes átadásán a közelgő március 15-ei ünnepre utalva azt mondta, a nemzet nem mondhat le senkiről, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy kibontakoztassa tehetségét.
Az Országgyűlés elnöke a közösség szempontjából pazarlásnak mondta, ha a fogyatékossággal élő emberek nem kapják meg a szükséges támogatásokat ahhoz, hogy képzett, értékes, adott esetben pótolhatatlan munkát végző, jól kereső polgárokká válhassanak.
Szavai szerint a fogyatékossággal élők számára alapított ösztöndíjak fontos küldetést teljesítenek, mert új lehetőséget teremtenek nem csak azoknak, akik kapják, hanem a közösség minden tagja számára.
Idén Tapolca, Budaörs és Dunakeszi vezetői vehették át az Országgyűlés elnökétől – a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa által alapított – a Befogadó magyar település díjat. A díjat minden évben azok a települések vezetői vehetik át, amelyek “sokat tettek a fogyatékossággal élő emberek integrációjáért, és elhivatottak az esélyegyenlőség megteremtése felé”.

Kövér László: befogadni annyit jelent, mint esélyt adni másoknak
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!