Választás 2014 – Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet

0
0Elsőként a Fidesz-KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra: a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

A www.valasztas.hu 10 órai adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként a Pest megyei Dunakeszi választókerületéből rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot.
A második legtöbb, 80 nyilvántartásba vett jelöltje a MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP szövetségnek van; a Jobbiknak 50, az LMP-nek 8, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek, a Munkáspártnak és az Új Magyarország Pártnak 4-4 hivatalos jelöltje van.
A Haza Nem Eladó Pártnak, a Seres Mária Szövetségeseinek, a Sportos és Egészséges Magyarországért Pártnak, a Független Kisgazda- Földmunkás és Polgári Pártnak, a Magyar Cselekvő Pártnak, a Magyarországi Cigánypártnak és az Új Dimenzió Pártnak 1-1 jelöltje van nyilvántartásba véve.
A www.valasztas.hu adatai szerint kedd délelőttig 399 jelöltet jelentettek be, köztük van a már 206 nyilvántartásba vett jelölt, a többiekről a bizottságok még nem döntöttek.
A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, a Fidesz-KDNP közös listáját Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti. Az NVI adatai szerint már benyújtotta közös listáját az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP választási szövetség, valamint az Országos Lengyel Önkormányzat is. Az országos listák bejelentésének határideje március 4., 16 óra.
Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik március 3-án 16 óráig összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.
MTI 2014. február 25., kedd 10:14
Választás 2014 – Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!