Tisztelt Dunakeszi Polgárok!

1
0Önök előtt is ismeretes, hogy 2014. évben három választás is esedékes lesz:
1. Országgyűlési képviselők választása
2. Európai Parlament tagjainak választása
3. Helyi önkormányzati választások
Ahhoz, hogy a választásokat sikeresen lebonyolíthassuk, szavazatszámláló bizottságokat kell választani.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A szavazatszámláló bizottság három tagját és szükséges számban póttagokat a települési önkormányzat képviselő testülete választja meg, személyükre a helyi választási iroda vezetője tesz indítványt.

A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen állandó lakcímmel rendelkező választópolgár lehet választott tagja.

Nem lehet szavazatszámláló bizottság választott tagja – egyes köztisztviselői tisztségeket betöltőkön túl – a jelölt, a választókerületben jelöltet állító szervezet tagja, valamint a választókerületben induló jelölt hozzátartozója sem.

Amennyiben kedvet érez a közfeladat ellátásához, és a fenti feltételeknek megfelel, kérem, jelentkezzen írásban 2014. január 20-áig a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán (Dunakeszi, Fő út 25.) nevének, címének és telefonos elérhetőségének megjelölésével.

Dunakeszi, 2014. január 3.

Dr. Molnár György sk.
jegyző
OEVI vezető

Tisztelt Dunakeszi Polgárok!
1 vote, 9.00 avg. rating (88% score)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!