Nyolc év fegyházra ítélték a szemérem elleni erőszakkal vádolt dunakeszi tanárt

0
0Első fokon 8 év fegyházra ítélte a Dunakeszi Járásbíróság kedden azt a korábban Dunakeszin tanító férfit, akit volt tanítványaival szemben elkövetett szemérem elleni erőszakkal és kiskorúk veszélyeztetésével vádolt az ügyészség. Az ítélet nem jogerős.
A férfit a pedagógus foglalkozástól végleg, a közügyektől pedig 8 évre tiltották el. A bíróság a vádlottat több mint 1 millió 600 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.
A bíró a volt tanárt egyebek mellett hat rendbeli szemérem elleni erőszak és 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek. A volt tanárt az egyik szemérem elleni erőszak vádja alól felmentette a bíróság.
Az első fokú ítélet szerint a szabadságvesztés időtartamába az előzetes letartóztatásban és a házi őrizetben töltött idő is beszámít. A vádlott legkorábban a büntetés négyötödének letöltése után helyezhető feltételesen szabadlábra.
Az ügyész súlyosbításért, a védő elsődlegesen hatályon kívül helyezésért, másodlagosan a tényállás téves megállapítása miatt felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A per másodfokon Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik.
A bíróság elrendelte a vádlott házi őrizetének meghosszabbítását a másodfokú ítélet kihirdetéséig. A bíró a döntést azzal indokolta, hogy a vádlott az elmúlt két évet is házi őrizetben töltötte, annak szabályait nem szegte meg. A házi őrizet elrendelését a vádlott egészségi állapota is indokolja, ugyanakkor viselnie kell a helymeghatározóval felszerelt lábbilincset.
A kényszerintézkedést a védő elfogadta, ám az ügyész továbbra is előzetes letartóztatást kezdeményez, így ez a döntés sem jogerős.
Az ügyészség hét rendbeli szemérem elleni erőszakkal és 26 rendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádolta a férfit, a vádirat két vádpontból áll.
Az első vádpont szerint a vádlott, aki az egyik dunakeszi általános iskola tanára volt 2006 és 2010 között a hetente tartott dramatikus órák keretén belül rendszeresen olyan feladatokat adott a felügyeletére bízott kiskorúaknak, amelyekben egymás ruhadarabjait le kellett venniük, illetve egymás testét kellett tapogatniuk.
A tanár által szervezett hévízi, sárvári, velencei, pápai kirándulások során a szaunázások során meztelenül mutatkozott tanítványai előtt, a kiskorú gyermekeknek a játékok során egymás előtt meztelenre, illetve félmeztelenre kellett vetkőzniük és egymást kellett simogatniuk. Hasonló feladatokat más helyszíneken is el kellett végezniük a gyerekeknek.
Egy pápai kirándulás során a tanár szájon csókolt egy kiskorú lányt, egy másik helyszínen az alvó kiskorú lányokat simogatta a férfi, másik esetben pornócsatornát nézett a gyermekekkel.
A vádirat szerint a vádlott ezzel a felügyeletére bízott kiskorúak értelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.
A másik vádpont szerint az egyik kirándulás során az egyik kiskorú kislányt saját nemi vágyainak kielégítésére használta. Más esetekben olyan feladatok is voltak, ahol a gyerekeknek egymás nemi szervét kellett simogatniuk.
A vádlott hétfő este rosszul lett, jelenleg eszméletlen állapotban, kórházban ápolják, gépekkel lélegeztetik – erről Gerencsér Ferenc, a férfi ügyvédje, a vádlott családjának felhatalmazásával tájékoztatta az MTI-t.
Nyolc év fegyházra ítélték a szemérem elleni erõszakkal vádolt d

Nyolc év fegyházra ítélték a szemérem elleni erõszakkal v

Nyolc év fegyházra ítélték a szemérem elleni erőszakkal vádolt dunakeszi tanárt
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!